Evaluari de riscuri profesionale - SSMPSI.Expert

Evaluari de Risc de Accidentare si Imbolnavire Profesionala

Scopul principal al evaluării riscurilor profesionale este protejarea sănătății și securității lucrătorilor.

Evaluarea riscurilor ajută la diminuarea posibilității de vătămare a lucrătorilor și de afectare a mediului ca urmare a activității de muncă.

De asemenea, evaluarea riscurilor profesionale ajută la menținerea competitivității și productivității companiei. În conformitate cu legislația în vigoare, în domeniul securității și sănătății în muncă toți angajatorii au obligația să evalueze aceste riscuri.

Aceste servicii sunt oferite pentru fiecare loc de muncă și pentru fiecare post în parte.

În conformitate cu prevederile Legii 319 din 2006: art. 12:

 1. a) Administratorul are obligația să realizeze sau să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea și sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri.art. 7, alin. 4
 2. a) Administratorul are obligația să evalueze riscurile pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, a substanțelor sau preparatelor chimice utilizate la amenajarea locurilor de muncă.

 

EVALUARI RISCURILOR PROFESIONALE

 • Evaluarea riscurilor de accidentare si imbonlavire profesionala este OBLIGATORIE in cadrul oricerei companiei
 • Identificarea pericolelor si evaluarea riscurilor pentru fiecare componenta a sistemului de munca, respectiv executant, sarcina de munca, mijloace de munca/ echipamente de munca si mediul de munca pe locuri de munca/posturi de lucru;
 • Evaluarile de riscuri sunt necesare pentru diminuarea sau chiar eliminarea factorilor de risc din cadrul societatii Dvs, fiind realizate in conformitate cu prevederile art. 7 si art. 12 din Legea Nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca.
 • Evaluarea se realizeaza prin aplicarea multiple metode de evaluare a riscurilor de accidentare si imbolnlavire profesionala pe post de lucru,:
 • Evaluarea riscurilor profesionale ajuta angajatorul de a întreprinde acţiuni care să ducă la reducerea sau eliminarea accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale.
 • Investirea în prevenirea accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale ajuta la îmbunătăţirea activităţii in cadrul companiei.
 • Prevenirea riscurilor profesionale se constituie ca o interfaţă, îmbinând cunoştinţe şi tehnici de specialitate în domeniul SSM
 • Indiferent dacă este vorba de un loc de muncă, un atelier, o secţie, un birou sau o companie, expertii SSMPSI.Expert va îndruma pentru alocarea eficientă a resurselor financiare şi umane pentru măsurile prioritare de eliminare sau reducere a riscurilor
 • Identificarea tuturor factorilor de risc (prima etapa a evaluarii) si stabilirea dimensiunii riscurilor, ceea ce reprezinta o etapa obligatorie pentru elaborarea normelor si instructiunilor proprii de securitate si sanatate in munca, precum si o conditie impusa de Normele metodologice privind autorizarea agentilor economici
  elaborarea planului de prevenire si protectie(PPP), pe baza fiselor de masuri de prevenire intocmite in urma evaluarii riscurilor.

Cerere oferta

Completeaza formularul de mai jos si beneficiaza de SERVICII COMPLETE
Scroll to Top
Sari la conținut