Evaluare De Riscuri Biologice si SARS CoV2

Principalul act normativ care reglementează protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi biologici în muncă este Hotărârea Guvernului nr.1092/2006 privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea lor la agenţi biologici în muncă.

Prezenta hotarare are ca obiect protectia lucratorilor impotriva riscurilor pentru securitatea si sanatatea lor, rezultate sau care pot sa rezulte din expunerea la agenti biologici in cursul activitatii, precum si prevenirea acestor riscuri.

Agentii biologici sunt clasificati in 4 grupe de risc, in functie de importanta riscului de infectie pe care il prezinta, astfel cum se prevede in anexa nr. 3: 

  1. grupa 1 – agenti biologici care nu sunt susceptibili sa provoace o boala la om; 
  2. grupa 2 – agenti biologici care pot provoca o boala omului si constituie un pericol pentru lucratori; 
  3. grupa 3 si 4 – agenti biologici care pot provoca imbolnaviri grave la om si constituie un pericol serios pentru lucratori; ei pot prezenta un risc de propagare in colectivitate 

Art. 4. – In sensul prezentei hotarari, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza: 

  1. agenti biologici – microorganisme, inclusiv microorganismele modificate genetic, culturile celulare si endoparazitii umani, care sunt susceptibile sa provoace infectie, alergie sau intoxicatie; 
  2. cultura celulara – cresterea in vitro a celulelor izolate din organisme multicelulare; 
  3. microorganism – o entitate microbiologica, celulara sau nu, capabila sa se reproduca sau sa transfere material genetic. 

Cerere oferta

Completeaza formularul de mai jos si beneficiaza de SERVICII COMPLETE
Scroll to Top
Sari la conținut